Apple is gestopt met MobileMe

AMSTERDAM - Apple is gestopt met de ondersteuning voor de clouddienst MobileMe. Alle foto's, video's, muziek en andere data die opgeslagen waren, zijn verwijderd. De iCloud van Apple vervangt alle diensten van MobileMe.

Apple introduceerde vorig jaar iCloud, wat het einde van MobileMe betekende. MobileMe werd in 2008 gelanceerd als opvolger van .Mac en pushte e-mails, contacten en agenda's naar verschillende apparaten. MobileMe kampte bij de lancering met veel technische problemen. Veel gebruikers konden de e-maildienst niet bereiken en veel berichten leken spoorloos te zijn verdwenen. Ook ontbraken soms contacten in het adresboek van de iPhone.

Steve Jobs gaf later in een interne mail toe dat het een vergissing was om de dienst tegelijk met de nieuwe iPhone en de App Store te introduceren.
Gebruikers konden het afgelopen jaar bestanden gratis overhevelen naar iCloud dat uitgebreider is. Hoewel 30 juni als einddatum gegeven werd, lijkt het erop dat het nog steeds mogelijk is bestanden naar iCloud te verplaatsen. De MobileMe-galerie en iDisk konden niet naar iCloud overgebracht worden en moesten op een andere manier opgeslagen worden.

Waar gebruikers een jaar lang ongeveer 80 euro per jaar moesten betalen voor MobileMe, is iCloud gratis tot 5GB. In iCloud kunnen applicaties die gedownload worden, in één keer naar alle iOS-apparaten gestuurd worden.

(Source: Nu.nl)

More information on how to set-up iCloud on your device can be found via the link below:

UTC

19 Jan 2019 - 00:34

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 121 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X