Vliegers en cabinepersoneel KLM testen iPads aan boord

AMSTELVEEN - KLM start komend najaar een test met het gebruik van iPads door vliegers en flight attendants. Vanaf oktober gaan vijftig senior pursers en vijftig vliegers op proef werken met een iPad aan boord, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart.

De test is een initiatief van de KLM-afdelingen Inflight Services, Flight Operations en Customer Relation Management (CRM). Diverse operationele functionaliteiten worden door middel van de iPad aan boord gebracht. De proef duurt een half jaar.

KLM focust de komende jaren op het digitaliseren van processen aan boord en op de grond. Het gebruik van iPads zou daarbij kunnen helpen. “De digitalisering van processen zorgt voor meer efficiëntie en ondersteunt bij het erkennen en herkennen van de waardevolle klanten en overige CRM-activiteiten’’, aldus KLM.

Informatie via een tablet biedt de cockpitbemanning een handig hulpmiddel voor de vluchtuitvoering en is efficiënter dan de gebruikelijke hoeveelheid formulieren, briefingpapieren en manuals. Dit kan volgens KLM op termijn bovendien een gewichtsbesparing en daarmee brandstofbesparing opleveren.

Al verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben aangekondigd de iPad als ‘electronic flight bag’ te gaan gebruiken.

(source: luchtvaarnieuws.nl)

UTC

16 Dec 2018 - 01:43

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 98 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X