Google komt met een concurrent voor de Apple TV

Google werkt samen met Sony en Intel aan een set-top box voor de televisie, dat meldt de New York Times. Het is een poging van de zoekgigant om zijn tentakels uit te slaan van de pc naar de huiskamer.

Met het apparaat zal webcontent van videosites als YouTube en Hulu te bekijken zijn, tegelijk met social netwerkdiensten als Twitter en Facebook. Ook zal het mogelijk zijn om foto's van Google Picasa te tonen. Logitech gaat randapparatuur leveren, zoals een afstandsbediening met toetsenbord.

De set-top box werkt met het Android besturingssysteem, dat ook terug te vinden is op smartphones. Omdat de software open source is, zal elke fabrikant in de toekomst de mogelijkheid hebben producten te maken die hierop draaien. Hierdoor zal de techniek ook direct in tv's terug te vinden zijn.

Het platform is open voor ontwikkelaars, die specifieke apps voor de tv kunnen schrijven (bijvoorbeeld games of andere webdiensten). Google zal naar verwachting binnenkort een toolkit voor ontwikkelaars vrijgeven.

Personeelsadvertenties van Intel en Logitech verraadde eerder al de plannen van deze bedrijven.

(Source: Onemorething.nl)

UTC

19 Dec 2018 - 13:58

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 110 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X