Verraderlijke RYR luchthavennamen

Easyjet destinations
Voordelig vliegticket gevonden voor een citytrip? Wees gewaarschuwd, want de reis er naartoe met Ryanair kan een stuk langer duren en meer kosten dan de naam op het ticket doet vermoeden. Vlieg je ‘direct’ op Parijs via luchthaven Aéroport Paris-Vatry, dan ben je namelijk nog 162 (!) kilometer verwijderd van Parijs zelf. Vanaf deze luchthaven ben je langer onderweg om naar het centrum te komen dan de totale tijd die je in het vliegtuig zit.
 
Behoorlijk misleidend dus, en er zijn nog veel meer luchthavens die ver van het centrum afliggen. Op deze luchthavens hoeft vaak minder luchthavenbelasting betaald te worden, wat betekent dat budgetmaatschappijen hier voordelige tarieven kunnen rekenen. Maar de vraag is of je met het extra vervoer het voordeel er wel uithaalt. Daarom hebben wij een klein lijstje opgesteld van luchthavens die doen vermoeden dat ze in een stad liggen, maar waarbij dit in de praktijk vies tegen blijkt te vallen. We tellen af van redelijk dichtbij naar verschrikkelijk ver weg.
 

5. London Stansted Airport – 61 kilometer van Londen

 
We beginnen de top-vijf met Londen Stansted Airport. Vanaf Stansted moet je nog zo’n 61 kilometer afleggen om het centrum van Londen te bereiken. Overweeg je een taxi te nemen naar de stad, weet dan dat de taxiprijzen er niet om liegen: je betaalt voor dit ritje maar liefst 156 pond. Omgerekend ben je dan 216 euro kwijt… Met de trein is dit beter te doen: tickets beginnen rond de 15 euro. Wel ben je dan ongeveer 45 minuten onderweg.
 

4. Düsseldorf Weeze – 80 kilometer van Düsseldorf

 
Heb je een citytrip geboekt naar de ‘populaire hotspot’ Weeze dan zit je hier helemaal goed. Wil je echter naar Düsseldorf dan zul je minder blij zijn. Je bent hier namelijk nog ongeveer 80 kilometer verwijderd van het centrum van Düsseldorf en voor een taxi betaal je zo’n 137 euro. Voor je werkelijk in het centrum van Düsseldorf bent, ben je dus minstens een uur verder.
 

3. Stockholm-Skavsta – 100 kilometer van Stockholm

 
We doen er nog een schepje bovenop en het is dan ook de vraag waarom dit vliegveld de naam van deze stad mag dragen. Mocht je naar Stockholm willen dan is het niet slim om via de luchthaven Stockholm-Skavsta te vliegen. Deze is namelijk zo’n 100 kilometer verwijderd van het centrum. Dat is ongeveer even ver als van Amsterdam naar de Belgische grens! Het duurt vanaf deze luchthaven dan ook nog zo’n anderhalf uur voor je daadwerkelijk in Stockholm bent. Voor een enkeltje met de taxi betaal je 1707 aan Zweedse kronen, omgerekend is dit 153 euro. En dan blijft er toch een stuk minder over van je shopbudget.
 

2. Munich West Memmingen – 112 kilometer van München

 
Maar het kan uiteraard nóg extremer: op de nummer twee staat Munich West Memmingen Airport. Als je van plan bent naar München te gaan en besluit een ticket naar dit vliegveld te boeken zul je bedrogen uitkomen. Je moet dan namelijk nog zo’n 112 kilometer afleggen. En pak vooral ook niet zomaar een taxi, want voor een rit naar München betaal je circa 188 euro. Goedkoper vervoer is mogelijk want de trein pakken kost je tussen de 30 en 50 euro voor een enkeltje, maar dan ben je wel zo’n twee uur onderweg.
 

1. Aéroport Paris-Vatry– 162 kilometer van Parijs

 
Dit vliegveld spant de kroon: ‘Aéroport Paris-Vatry’ draagt dan wel de naam van Parijs, maar doet deze naam absoluut geen eer aan. De luchthaven ligt op zo’n 162 kilometer van Parijs zelf, wat ongeveer hetzelfde is als een vliegveld in Groningen naar Amsterdam vernoemen. Met de taxi gaat dit grapje je 210 euro extra kosten. Mocht je de trein willen pakken dan ben je nog anderhalf à twee uur onderweg. Je moet namelijk eerst vanaf Aéroport Paris-Vatry de taxi pakken naar het treinstation van Châlons-en-Champagne, wat je 40 euro kost. En vanaf hier pak je dan weer de trein naar Parijs Centrum voor 30 euro. En als je van plan bent om naar Disneyland Parijs te gaan, ben je voorlopig ook nog even zoet. Dit is vanaf de luchthaven namelijk nog 125 kilometer, en het kost met de taxi 205 euro. Dus misschien is het toch handiger om te kijken of je een ticket naar Charles de Gaulle kunt boeken…
 

Luchthavens wél echt dichtbij de stad

 
Maar gelukkig zijn er ook nog een aantal vliegvelden die wel echt dichtbij de stad liggen waarnaar ze vernoemd zijn. Je kunt dus met een gerust hart tickets naar deze locaties boeken zonder je zorgen te maken over peperdure transfers. Een klein lijstje met luchthavens die maximaal vijf kilometer van het centrum liggen.
 
Gibraltar Airport, Gibraltar – Afstand tot het centrum: 500 meter
 
Pisa Galileo Galilei Airport, Pisa (Italië) – Afstand tot het centrum: 3,5 kilometer
 
Taipei Sungshan Airport, Taipei (Taiwan) – Afstand tot het centrum: 4,5 kilometer
 
Lennart Meri Tallinn Airport, Tallinn (Estland) – Afstand tot het centrum: 4,5 kilometer
 
San Diego International Airport, San Diego (Verenigde Staten) – Afstand tot het centrum: 5 kilometer
 
(Source: vlucht-vertraagd.nl)
 

UTC

19 Dec 2018 - 13:32

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 105 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X