Transavia-vlucht wijkt uit en heeft veel last van storm

SCHIPHOL - Een Boeing 737-800 van Transavia is zaterdag tijdens de zware zomerstorm uitgeweken van Rotterdam naar Schiphol. De piloten van het toestel hadden meerdere landingspogingen - eerst op Rotterdam en later Schiphol - nodig voordat het toestel veilig aan de grond stond.

<!--break-->Volgens inzittenden brak er paniek uit in de cabine bij de reizigers en moest bij de laatste landingspoging de brace for impact-houding worden aangenomen. De Boeing was van Gerona onderweg naar Rotterdam, maar brak de landing daar af en vloog door naar Amsterdam. Eigenlijk had de gezagvoerder een voorkeur voor uitwijken naar Eindhoven, maar het toestel werd geweigerd door de directie van Eindhoven airport (edited by SC). Op Schiphol lukte het pas bij de derde landingspoging om het toestel aan de grond te zetten. Op een audiofragment van de communicatie tussen de vliegers en de luchtverkeersleiding is te horen dat een landingspoging moest worden afgebroken vanwege zware windshear. Gevraagd wordt of de luchtverkeersleiding het toestel uit de bui kan leiden omdat de vliegers problemen zeggen te hebben om het toestel onder controle te houden. Te horen is ook hoe de gezagvoerder de co-piloot complimenteert: "Je hebt waanzinnig goed gevlogen." De gezagvoerder meldt daarop aan de verkeersleiding: "We hebben het vliegtuig onder controle. We hebben niet zo veel brandstof meer dus we willen zo snel mogelijk landen." Dat gebeurt even later alsnog. Na de succesvolle landing beginnen de passagiers te applaudiseren. Transavia benadrukt tegenover het ANP dat de veiligheid van de passagiers niet in het geding was. Het toestel zou onvoldoende brandstof over hebben gehad om naar Brussel uit te wijken, er werd daarom gekozen voor het uitwijken naar Schiphol. Er was geen sprake van technische problemen met het toestel, dat door Transavia wordt geleased van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL. Passagiers klaagden na afloop via sociale media over de gebrekkige opvang op Schiphol. Sommigen spraken van een traumatische ervaring. Transavia heeft daarop de passagiers gebeld. "We hebben uit de media klachten vernomen van passagiers die geen prettige ervaring en geen fijne vlucht hebben gehad”, zei een woordvoerster van Transavia. "Het was zaterdag uitzonderlijk weer en we waren door de drukte op Schiphol niet in staat de passagiers goed op te vangen. De telefoontjes zijn een stukje nazorg.” Over de inhoud van de gesprekken wil de vliegmaatschappij niets kwijt. "Maar de telefoontjes worden zeker op prijs gesteld.” Er zijn ook passagiers die hun waardering uitspreken voor het handelen van Transavia. (Source: Luchtvaartnieuws.nl | Editet by SC)

UTC

19 Dec 2018 - 13:28

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 104 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X