Transavia experimenteert met virtual reality.

Transavia VR Experiment

Virtual reality: hét nieuwe vermaak aan boord vliegtuigen? Reizigers zitten tijdens hun vlucht in een virtuele bioscoop of vliegen in een hangglider.

Transavia wil virtual reality aanbieden in het vliegtuig. Daarvoor is een eerste pilot geweest tijdens de vlucht van Amsterdam naar Barcelona op 21 mei. Een aantal mensen kon toen de Oculus Rift proberen om van VR-entertainment aan boord te genieten.

Gebruikers konden kiezen tussen drie opties. Zo is het mogelijk om een film te kijken in een virtuele bioscoop met vliegtuigstoelen. Ook is er een rondleiding door de cockpit, waarbij een piloot van Transavia uitlegt waar alle instrumenten in een Boeing 737 voor dienen.

Hangglider

Als derde kunnen reizigers plaatsnemen in een virtuele hangglider, terwijl je over het landschap vliegt waar je tijdens de daadwerkelijke vlucht overheen gaat. Tijdens de vlucht word je uiteindelijk ingehaald door een Boeing.

Transavia is niet de enige luchtvaartmaatschappij die bezig is met virtual reality. Zo test ook het Australische Qantas de mogelijkheid met Gear VR.

(Source: Bright.nl)

UTC

19 Dec 2018 - 13:54

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 105 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X