'Startknop in Windows 8.1 weer terug'

Irritated Windows user

Microsoft zou de Startknop in Windows 8.1 herintroduceren nadat die in Windows 8 tot ongenoegen van veel gebruikers werd verwijderd. Dit lijkt veel op het typisch Hollandse zg. 'draaikonten'.

Dat melden bronnen tegenover The Verge. Eerder schreef ZDNet ook al over een terugkeer van de Startknop, die in Windows 8 niet aanwezig was. De Startknop zou wel op de vertrouwde plek linksonder in beeld zitten, maar geen menu bevatten. In plaats daarvan leidt de knop direct naar het startscherm.

De verandering zou gevolg zijn van het grote aantal negatieve reacties over het ontbreken van de knop. Het is echter niet helemaal duidelijk of de nu genoemde knop die mensen tevreden gaat stellen.

Geen Startmenu

Het vertrouwde Startmenu zou er immers niet bij zitten, het zou simpelweg een beter zichtbare snelkoppeling naar het startscherm zijn. Nu zit die actie in diezelfde hoek linksonder in beeld verstopt, zij het onzichtbaar.

Voor onervaren gebruikers zou zo'n Startknop zonder menu wellicht een logischer manier zijn om snel te wisselen tussen de traditionele desktopweergave en het startscherm dat in Windows 8 werd geïntroduceerd.

In geruchten is naast een terugkeer van de Startknop ook al even sprake over een mogelijkheid het nieuwe startscherm geheel te omzeilen. Ook die mogelijkheid zou in Windows 8.1 zitten. In voorlopige versies van het besturingssysteem ontbreken echter nog zowel die mogelijkheid als de Starknop.

(Source: Nu.nl)

UTC

19 Dec 2018 - 07:15

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 179 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X