Smart Airbus suitcase met iphone-app

Airbus bag2go

De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft een prototype van een slimme koffer gemaakt die gekoppeld kan worden met een app. De gebruiker kan de locatie, het gewicht en andere informatie zien op een iPhone. Dat meldt de website Australian Business Traveller.

De koffer, Bag2Go is uitgerust met een RFID-chip die overweg kan met de bagagesystemen van vliegvelden. Ook zit er een GPS-chip in. De koffer kan gekoppeld worden met een iPhone-app zodat de gebruiker altijd ziet waar zijn koffer zich bevindt.

Ook wordt een waarschuwing gegeven als de koffer wordt opengemaakt en is het met een ingebouwde digitale weegschaal mogelijk de bagage te wegen door de koffer op te tillen, zo wordt getoond in een video.

Airbus heeft een prototype ontwikkeld in samenwerking met T-Mobile en de Duitse kofferfabrikant Rimowa. Wanneer de slimme koffer verkrijgbaar zal zijn, is niet bekend. Maar Airbus belooft dat de prijs slechts 20 procent hoger zal zijn dan bij de huidige koffers.

De vliegtuigmaker is nog wel op zoek naar een verdienmodel. "We zien de toegevoegde waarde voor de passagier, maar wat is de waarde voor Airbus? Dat is een vraag die we nu proberen te beantwoorden", aldus Airbus tegenover Australian Business Traveller. Het verhuren van de slimme koffers is een mogelijkheid. Dan zou er ook een dienst komen die de koffer thuis ophaalt en naar het vliegveld brengt waar de passagier hem zelf kan inchecken.

(Source: Nu.nl)

UTC

19 Jan 2019 - 00:03

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 124 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X