Overheid verwacht snel 4G in Nederland

4G high speed mobile network

AMSTERDAM - Minister Kamp van Economische Zaken gaat ervan uit dat 4G in Nederland uitgerold zal worden na afloop van de lopende frequentieveiling. Noodzaak voor extra overheidsstimulatie ziet hij niet.

Dat schrijft Kamp in een brief aan de Tweede Kamer.
De minister onderschrijft het belang van een snelle uitrol van 4G om, naast innovatie, "de explosieve groei van mobiel internet te faciliteren".
Hij verwacht echter dat de uitrol na de frequentieveiling snel genoeg op gang komt en ziet geen noodzaak voor verdere stimulatie vanuit de overheid.
Wel geeft Kamp toe dat de uitrol van sneller mobiel internet zich in Nederland in een 'beginnend stadium' bevindt. "Daarin verschilt Nederland niet veel met andere landen van Europa", vindt de minister.

Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) riep lidstaten eerder op zich in te zetten voor de uitrol van 4G. Kamp stelt dat de Nederlandse overheid niet meer kan doen dan al gedaan is. "Om concurrentie en innovatie te bevorderen zijn de huidige vergunningen voor mobiele communicatie geflexibiliseerd."
Bovendien wijst minister Kamp op de frequentieveiling die momenteel bezig is. De vergunning van providers T-Mobile, KPN en Vodafone worden opnieuw geveild en er komt nieuwe ruimte bij. Dit moet zorgen voor nieuwe spelers op de mobiele markt, bovendien zijn alle vergunningen technologieneutraal en kunnen dus ingezet worden voor 4G.

"Het is nu aan de telecomoperators om hieraan invulling te geven. Ik ga er dan ook van uit dat na de veiling 4G in Nederland door hen verder zal worden uitgerold."
De drie grote providers hebben inmiddels de eerste stapjes op het gebied van 4G gezet. Het gaat echter nog om kleinschalige tests.

(Source: NU.nl | Colin van Hoek)

UTC

17 Jan 2019 - 03:39

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 141 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X