Nooit meer saaie informatie met Qwiki

Qwiki verzamelt alle relevante informatie over een onderwerp en maakt er een computergegenereerd verhaal van. Net als in de film dus.

Volgens Qwiki is de wereld van informatie saai. Als je iets wilt weten over een stad, dan lees je wat op Wikipedia, zoek je wat foto's op Flickr en open je Google Maps om te zien waar het ook alweer ligt. Allemaal leuk en aardig, maar die informatie is interessanter als het een mooi, coherent, verhaal is. En Qwiki doet dat. Alle informatie rond een onderwerp komt van het web en Qwiki bakt er een interactief, visueel aantrekkelijk, verhaal van. James Bond meets Startrek meets Minority Report. Maar dan echt natuurlijk, want de dienst is net in Alpha gegaan.

Het is moeilijk om niet enthousiast te worden als je de jonge directeur van Qwiki, Doug Imbruce, over de dienst hoort spreken op het TechCrunch Disrupt-evenement. Samen met Louis Monier, de vader van onder andere AltaVista, is hij van plan om alle informatie in de wereld op een betere manier te visualiseren. En de toekomst ziet er rooskleurig uit want ze hebben net anderhalf miljoen startersgeld gekregen om hun product verder uit te bouwen.

Als je de dienst wilt uitproberen, kun je hier toegang vragen tot de Alpha-versie. Overigens kun je ook zonder login al veel Qwiki's bekijken. Een Qwiki van Berlijn bijvoorbeeld, of van Kayne West, of van het poollicht.

(Source: Bright.nl)

UTC

19 Dec 2018 - 13:55

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 105 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X