mccPilotlog voor Android en iPhone: Rooster & Logboek!

mccPilotlog is een zéér eenvoudige manier van uren loggen! Het gaat bijna geheel automatisch door de samenwerking met het CWP. Het is beschikbaar voor zowel Android als iPhone. Er is nog wel een Windows pc vereist of je moet Parallels draaien, maar... Mac wordt in het voorjaar 2013 verwacht.

De ENT versie is de meest complete versie, en voor 69 euro krijg je een levenslange licentie, service updates + backup!

Deze korte review is gebaseerd op Android + Win 7 en Transavia's CWP.

Pluspunten:

 • Altijd je rooster beschikbaar op je mobiel, ook off-line.
 • Automatisch je logboek bijhouden. Alle gegevens* worden uit het CWP gehaald en geactualiseerd.
 • Online backup op de gratis mccCloud

Hoe het werkt:
Op je pc wordt je rooster gesynchroniseerd met het CWP. Oude vluchten worden geactualiseerd met de actuele tijden uit het CWP en toekomstige vluchten worden alvast geladen en voorzien van de namen van de cockpitcrew.

Vervolgens wordt alles verstuurd naar de Cloud. Op je mobiel installeer je de gratis app, je synchroniseert met de Cloud en *plof* al je vluchten staan in de agenda op je mobiel. Eind dit jaar kun je het ook in een google agenda laten zetten, waardoor je die agenda kan delen met familie en vrienden en je rooster ook op je pc in te zien is. Roosterwijzigingen moet je wel handmatig op CWP zelf toestaan voordat ze verwerkt worden.

* Na de vlucht vul je alleen de aircaft-registratie in op je mobiel en stuur je een update naar de Cloud. De actuele tijden, automatisch onderverdeeld tussen dag/nacht en gelogd als PIC en IFR (of wat jij wil) komen weer van het CWP op je pc binnen, dus dat hoef je zelf niet meer bij te houden.

Daarnaast stikt het van de extra goodies, zoals mogelijkheden om alarmen in te schakelen voor je vlucht en op je mobiel de actuele metars krijgen voor die betreffende vlucht, de FDP uitrekenen etc. etc. Dat is voor de lange review, die iemand anders mag schrijven :)

Je uren bijhouden is nog nooit zo makkelijk geweest!

UTC

19 Dec 2018 - 11:34

Who's new

 • Joris
 • OCS
 • locje
 • Charlotte
 • Rutger Westen
 • Martijn van Beek
 • FUH
 • Rozemarijn
 • Eveline
 • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 145 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X