KPN test Google Glass als tweede scherm

Google Glass Girl

KPN onderzoekt de mogelijkheden om Google Glass in te zetten tijdens het tv-kijken. Samen met Accenture is een prototype-app ontwikkeld. Dat laat KPN vrijdag weten.

Google Glass is door de bedrijven gecombineerd met Accenture Video Solution (AVS). Daardoor kan Glass gebruikt worden als een "geavanceerde afstandsbediening". Gebruikers kunnen zappen, het volume aanpassen, maar ook de tv pauzeren en terug en vooruit spoelen. Glass moet werken met alle tv-platformen.

Tweede scherm

KPN wil de bril bovendien inzetten als tweede scherm. Daarvoor worden nu bijvoorbeeld smartphones en tablets gebruikt. Tijdens een uitzending kan Glass bijvoorbeeld statistieken en uitslagen van sportwedstrijden weergeven. Ook het terugkijken van hoogtepunten moet mogelijk zijn.

Tot slot kan met het prototype een programma worden opgeslagen in de cloud en later worden teruggekeken met de bril. De app wordt tijdens Mobile World Congress (MWC) in Barcelona getoond.

De Nederlandse provider ziet de test als zogeheten proof-of-concept en het is nog niet bedoeld als commercieel product. Wel geven KPN en Accenture aan de mogelijkheden en potentie van de technologie verder te willen onderzoeken.

(Source: Nu.nl)

UTC

18 Nov 2018 - 08:39

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 52 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X