Julio Poch verliest kort geding tegen de Staat

Julio Poch

De Nederlandse staat hoeft niet mee te betalen aan de proceskosten van Julio Poch. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding. Advocaat Knoops spande eind vorig jaar een kort geding aan tegen de Staat omdat hij wilde dat de overheid Poch een zogenoemde toevoeging geeft. Een toevoeging is door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand.

Dodenvluchten

Poch staat in Argentinië terecht, omdat hij tijdens het Videla-regime betrokken zou zijn geweest bij de dodenvluchten. Hij ontkent betrokkenheid bij de vluchten.

De piloot is voor zijn procesvoering afhankelijk van giften en liefdadigheidsinstellingen. Hij kan voor toekomstige kosten van zijn advocaat nog steeds een vergoeding aanvragen. Knoops heeft laten weten die vergoeding aan te vragen. Ook gaat hij in hoger beroep tegen de uitspraak.

Geëmotioneerd

Het kort geding diende op 21 januari. Een geëmotioneerde Knoops eiste dat Nederland meebetaalt omdat Poch nooit terecht zou hebben gestaan als het Openbaar Ministerie de Argentijnen niet op Poch attent had gemaakt.

De zaak tegen Poch loopt al sinds 2009. De in Nederland wonende Poch werd bij Madrid gearresteerd en in 2010 door Spanje aan Argentinië uitgeleverd. Het proces zal nog jaren duren.

(Source: NOS.nl)

UTC

18 Nov 2018 - 08:12

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 47 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X