Jet Airways verruilt BRU voor AMS als hub

Jet Airways

Bij de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways 'ligt een sterk voorstel op tafel' om de activiteiten van Brussels Airport (Zaventem) naar Schiphol bij Amsterdam te verplaatsen. Dat heeft de topman van Etihad, sinds kort een belangrijke aandeelhouder van Jet Airways, gezegd.

Jet Airways gebruikt nu nog Brussel als vaste tussenstop op enkele routes van India naar Noord-Amerika. Die rol als hub zou worden overgenomen door Schiphol, leidt de gespecialiseerde website luchtvaartnieuws.nl af uit de persconferentie van Etihad-topman James Hogan. De Arabische luchtvaartgroep Etihad heeft sinds kort een fors belang van 24 procent in Jet Airways, dat om middelen verlegen zit.

Het vertrek van Jet Airways zou een klap betekenen voor Brussels Airport, waarvoor de Indiase maatschappij een belangrijke klant blijft. Het bericht is verre van onrealistisch: het zit er al lang aan te komen dat Jet Airways Brussel zou kunnen verlaten als het een band krijgt met een andere alliantie dan de Star Alliance waarin Lufthansa de dominante maatschappij is.

Noch Jet Airways noch Etihad is lid van een van de grote luchtvaartallianties. Etihad heeft echter wel een nauwe commerciële samenwerking met KLM-Air France, en die combinatie is lid van de alliantie Sky Team, die sterk verbonden is met Schiphol.
Toen de Indiase maatschapij in de zomer van 2007 van start ging op Zaventem was dat met de belofte van de Belgische luchthaven een belangrijke Europese hub te maken. Maar die ambities werden eerder al afgezwakt. De lijn Brussel-New York JFK verdween, net als de verbinding Brussel-Chennai. Jet Airways vliegt via Brussel nog naar Newark (VS) en Toronto (Canada) en Mumbai en New Delhi in India.

(Source: Tijd.be)

UTC

19 Dec 2018 - 07:14

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 179 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X