New & simple jailbreaktool: Evasi0n

Evasi0n jailbreak

Sinds vandaag is het mogelijk om eenvoudig een jailbreak uit te voeren op iOS 6 met evasi0n. De jailbreaktool is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, 4e en 5e generatie iPod touch, de iPad 2, 3e en 4e generatie (retina) iPad en iPad Mini op iOS 6.0, 6.0.1, 6.0.2 en 6.1. In deze handleiding wordt eerst uitgelegd wat een jailbreak is en wat het verschil is met een unlock. 

Ook leggen we uit hoe je een backup kunt maken van je belangrijkste gegevens via iTunes en hoe je een update uit kunt voeren naar iOS 6.1. Natuurlijk leggen we uit hoe je vervolgens een jailbreak uitvoert op Mac OS X of Windows en hoe je ervoor kunt zorgen dat je ook in de toekomst kunt blijven jailbreaken op iOS 6.1.

Wat is een jailbreak?

Het uitvoeren van een jailbreak op je iPhone, iPod Touch of iPad betekent dat je de beveiliging doorbreekt waardoor je normaliter alleen maar software uit Apple’s App Store kunt downloaden. Gebruikers die hun iDevice jailbreaken krijgen toegang tot Cydia, een alternatieve app store voor applicaties en tweaks. Vaak gaat het om applicaties die niet voldoen aan het selectiebeleid van Apple en om tweaks die je in staat stellen om onderdelen van je iDevice naar je eigen smaak aan te passen. Een jailbreak is dus niet hetzelfde als een unlock, waarmee je een iPhone kunt gebruiken in combinatie met een provider van jouw keuze.

Steve Wozniak met gejailbreakte iPhoneHet uitvoeren van een jailbreak en zelfs een unlock is in tegenstelling tot wat sommige mensen denken volledig legaal. Zelfs Steve Wozniak, de mede-oprichter van Apple, voerde eerder live op TV een jailbreak uit op een iPhone. Het gebruiken van een jailbreak om betaalde applicaties uit de App Store of Cydia Store gratis te downloaden is echter wél in strijd met het auteursrecht en discussie daarover wordt dan niet toegestaan op iPhoneclub.nl, iPadclub.nl en iCulture.nl. Het jailbreaken van een iPhone, iPod touch of iPad kan geen blijvende schade opleveren, aangezien je een iDevice altijd naar de originele fabrieksinstellingen kunt herstellen met behulp van iTunes.

Herstellen naar iOS 6.1 om te jailbreaken

Voer geen Over The Air update uit naar iOS 6.1Om een jailbreak uit te kunnen voeren met evasi0n zul je gebruik moeten maken van de iOS firmwareversies 6.0, 6.0.1, 6.0.2 of 6.1. Je kunt achterhalen welke firmwareversie er op dit moment op jouw toestel staat door naar het menuInstellingen te gaan, gevolgd door Algemeen enInfo en de waarde van het veld Versie te controleren. Maak je gebruik van een eerdere firmwareversie dan iOS 6.0, dan kun je zolang iOS 6.1 de meest recente firmwareversie is naar deze versie updaten. Het wordt afgeraden om de update naar iOS 6.1 op het toestel zelf Over The Air (OTA) uit te voeren. Idealiter voer je de update naar iOS 6.1 uit door je toestel naar deze firmwareversie te herstellen.

Reservekopie maken in iTunes

Als je nog geen update uit hebt gevoerd naar iOS 6.1, of als je dat met behulp van een OTA update hebt gedaan, dan kun je het toestel het beste tijdens het jailbreakproces via iTunes naar iOS 6.1 herstellen zoals in het vervolg van deze handleiding wordt beschreven. Gebruikers die afhankelijk zijn van een onofficiële unlock (zoals ultrasn0w) om hun iPhone simlockvrij te maken moeten de update uitvoeren naar iOS 6.1 uitvoeren zónder dat daarbij de modemfirmware (baseband) een update ontvangt. Het uitvoeren van een update naar iOS 6.1 zonder baseband update is alleen mogelijk met de jailbreaktools redsn0w en sn0wbreeze, die op korte termijn verwacht worden.

Het maken van een backup via iTunes

Als je op dit moment iOS 6.0, 6.0.1, 6.0.2 of 6.1 op je iPhone, iPod touch of iPad hebt staan kun je direct een jailbreak uitvoeren. Toch is het altijd aan te raden om voor de zekerheid eerst een backup te maken van je gegevens, zodat deze nooit verloren kunnen gaan mocht er toch iets mis gaan. Hieronder leggen we daarom eerst uit hoe je een backup kunt maken van je belangrijkste gegevens via iTunes. Na het maken van de backup via iTunes kun je desgewenst (weer) synchroniseren met Apple’s iCloud.
Reservekopie maken in iTunes

 1. Verbind je iDevice met de computer waarmee je deze normaliter synchroniseert.
 2. Je krijgt nu eerst de mogelijkheid om een backup te maken van je foto’s en video’s. Op Windows kun je dit bijvoorbeeld doen met behulp de optie Import pictures and videos van het AutoPlay-menu dat automatisch zal verschijnen. Op Mac OS X kun je dit bijvoorbeeld doen via iPhoto of Finder.
 3. Start iTunes handmatig als deze niet automatisch opgestart wordt. Update iTunes als je een verouderde versie gebruikt.
 4. Als iTunes vraagt of je de software op je iPhone, iPod touch of iPad wilt bijwerken selecteer dan Annuleren.
 5. Druk rechtsbovenin op de tekst iPhoneiPod touch of iPad.
 6. Standaard zal het tabblad Overzicht worden geopend. Open het tabblad Info om in te stellen van welke data je een backup wilt maken.
 7. Kies er desgewenst voor om je contacten, agenda’s, e-mailaccounts, bladwijzers en/of notities te synchroniseren. Druk na het maken van je selectie op Toepassen of Gereed.
 8. Open weer het tabblad Overzicht. Selecteer bij het onderdeel Reservekopieën de optieDeze computer (ook als je normaliter met iCloud synchroniseert).
 9. Druk vervolgens op de knop Reservekopie maken om een lokale backup te maken van de geselecteerde gegevens.

Een jailbreak uitvoeren op iOS 6.0 – 6.1 met evasi0n

evasi0n jailbreak voor iOS 6
Om gebruik te kunnen maken van deze handleiding moet je beschikken over een iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, 4e en 5e generatie iPod touch, de iPad 2, 3e en 4e generatie (retina) iPad of iPad Mini op iOS 6.0, 6.0.1, 6.0.2 of 6.1. Voor het vervolg van deze handleiding zullen we ervan uitgaan dat je een backup hebt gemaakt van je belangrijkste gegevens. Als je toestel op dit moment al op een geschikte firmwareversie draait en je deze niet meer wilt herstellen met iOS 6.1, dan kun stap 3 tot en met 10 overslaan.

 1. Als je gebruik maakt van een codeslot op je toestel dan dien je deze uit te schakelen voordat je de jailbreak uitvoert. Je kunt dit doen door op het toestel naar het menuInstellingen te gaan, gevolgd door Algemeen en Codeslot. Selecteer in dit menu de optieZet code uit en voer desgevraagd je code in.
 2. Download de jailbreaktool evasi0n voor Mac OS X, Windows of Linux.
  Download evasi0n voor Mac OS X, Windows of Linux
 3. Open iTunes en selecteer rechtsbovenin de knop genaamd iPhoneiPod touch of iPad.
 4. Kies in het tabblad Overzicht voor de optie iPhone herstellen.
 5. iTunes kan aanbieden een reservekopie te maken van het toestel. Als je zojuist een reservekopie hebt gemaakt kun je kiezen voor Geen reservekopie. Als je nog geen reservekopie hebt gemaakt is het aan te raden om te kiezen voor Reservekopie.
 6. iTunes kan waarschuwen dat alle media en andere gegevens op het toestel zullen worden gewist. Kies voor Herstellen als je een backup van deze gegevens hebt gemaakt.
  iPhone herstellen met iTunes
 7. Het toestel zal hersteld worden met iOS 6.1 nadat het daarvoor benodigde firmwarebestand is gedownload.
 8. Wacht totdat het toestel hersteld is met iOS 6.1 en opnieuw wordt opgestart. Dit proces zal tenminste enkele minuten in beslag nemen.
 9. Sluit iTunes af zonder in dit programma te kiezen voor Configureer als nieuwe iPhone (of iPod touch of iPad) of Herstellen vanaf deze reservekopie.
 10. Doorloop op het toestel alle opties om deze initieel in te stellen en kies daarbij voorConfigureer als nieuwe iPhone (op het toestel zelf).
  iPhone als nieuw toestel instellen
 11. Ga naar de folder waarin je de jailbreaktool evasi0n hebt opgeslagen.
 12. Windows: open het ZIP-bestand (of pak deze uit) door hier dubbel op te clicken. Open vervolgens de folder genaamd evasion-win-1.0 en open evasi0n.exe. Kies desgevraagd voor Extract all.
  Mac OS X 10.7 (Lion): open het DMG-bestand door hier dubbel op te clicken. Click op het icoontje van evasi0n.
  Mac OS X 10.8 (Mountain Lion): open het DMG-bestand door hier dubbel op te clicken. Click op het icoontje van evasi0n terwijl je control ingedrukt houdt (of rechts clicken) en kies in het context menu voor de optie Open en in het dialoogvenster dat volgt nogmaals voor Open.
 13. Selecteer de knop Jailbreak en wacht totdat het proces is voltooid. Voer geen acties uit op het toestel of in iTunes zo lang het jailbreakproces nog bezig is. Bepaalde onderdelen, zoals Finding Offsets kunnen 10-15 minuten in beslag nemen.
 14. Tijdens het uitvoeren van de jailbreak zal je gevraagd worden op het toestel een icoontje genaamd Jailbreak te openen. Druk eenmaal op dit icoontje. Wacht vervolgens tot evasi0n de melding geeft dat de jailbreak is voltooid.
  Jailbreak icoontje
 15. Mocht het proces op enig moment onverwacht langer dan een half uur blijven steken of een foutmelding opleveren, dan kun je veilig het toestel opnieuw opstarten en het opnieuw proberen. Je kunt een iDevice opnieuw opstarten door de Home- en Power-knop tegelijk gedurende meer dan 8 seconden ingedrukt te houden.
 16. Open Cydia en wacht tot preparing the filesystem is voltooid en er een respring plaatsvindt.
  Cydia: preparing filesystem
 17. Start iTunes op en selecteer alsnog Herstellen vanaf deze reservekopie om je gegevens te herstellen.
  Backup herstellen via iTunes
 18. Nadat de backup weer is hersteld kun je gebruik maken Cydia op iOS 6.1.

Jailbreak voltooid

Het gebruik van de alternatieve app store Cydia

Cydia op iOS 6Na het uitvoeren van de jailbreak zal de alternatieve App Store genaamd Cydia op je toestel aanwezig zijn. Via het tabblad Categorieën in Cydia kun je een overzicht zien van de verschillende soorten apps en tweaks die je via Cydia kunt downloaden. Achter de tab Wijzigingen kun je de meest recente toevoegingen aan het aanbod vinden. Achter Beheren vind je de opties Pakketten en Bronnen. Via Pakketten is het mogelijk om via Cydia geïnstalleerde software te verwijderen. Via Bronnen kun je standaard niet aanwezige repositories toevoegen. Via de tab Zoekengericht zoeken op in Cydia aanwezige software.

Cydia

Als je een applicatie of tweak hebt gevonden die je wilt installeren via Cydia selecteer je deze door erop te drukken. Vervolgens druk je rechtsbovenin op Installeer gevolgd Bevestig. De software zal nu worden geïnstalleerd. Vaak zul je een respring of zelfs een reboot uit moeten voeren nadat je iets via Cydia hebt geïnstalleerd. Je kunt dit doen door op de knop Herstart SpringBoard of Reboot de verschijnt te drukken.

(Source & copyright: iphoneclub.nl | Paul Pols)

 

UTC

19 Jan 2019 - 00:18

Who's new

 • Joris
 • OCS
 • locje
 • Charlotte
 • Rutger Westen
 • Martijn van Beek
 • FUH
 • Rozemarijn
 • Eveline
 • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 120 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X