Flipboard: ieder zijn eigen Twitter- en Facebookglossy

Flipboard oogt als een zeer geslaagde iPad-versie van een luxe glossy.

Een applicatie bedoeld om op een luie stoel achterover gezakt te bladeren. De overgangen tussen pagina's zijn zoals in de mooiste applicaties van Apple zelf: je glijdt door de verhalen heen.

Voor iedereen anders
De inhoud is echter het meest bijzonder van Flipboard. Die is namelijk voor iedereen anders. Het tijdschrift verzamelt links op Twitter en Facebook naar artikelen op websites van blogs, kranten en tijdschriften en plaatst die per thema bij elkaar. Gebruikers kunnen kiezen uit tientallen voorgeselecteerde thema's.

Het beste werkt dat bij de Twitter en Facebooksecties. Als gebruikers hun accountgegevens invullen, verzamelt Flipboard artikelen, foto's en links van contacten op de sociale netwerksites. Daardoor verschijnen ineens de vakantiefoto's van een vriend in de glossy, naast de blog van een kennis of een mooi artikel dat binnen het sociale netwerk van de lezer wordt geprezen.

Technisch is er niets nieuws aan Flipboard. Het is een programma waarmee Twitter- en Facebookberichten worden verzameld, zoals bijvoorbeeld bekende programma's als Tweetdeck doen. Het is vergelijkbaar met een nieuwslezer zoals Google Reader. Het uiterlijk van de digitale glossy lijkt op de iPad versies van tijdschriften als Time en Wired.

Het grote verschil is de presentatie. Twitterprogramma's tonen een rij korte berichten. Ook nieuwslezers zijn gericht op systematische kolommen met informatie. Handig als je efficiënt zo veel mogelijk informatie tot je wilt nemen, maar esthetisch onbevredigend. Flipboard tovert de eindeloze brij sociale netwerkstampot om tot een luxueus vijfgangendiner. Daarmee is het niet de meest efficiënte, maar wel de lekkerste manier om door je sociale netwerk te bladeren.

Bekijk de video!

(Source: Volkskrant.nl)

UTC

17 Nov 2018 - 08:36

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 94 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X