Citizen Proximity: iPhone bluetooth watch

Onlangs rapporteerden we over de Cookoo Watch, een horloge met bijbehorende iPhone-app. Misschien ben je wat sceptisch over al die nieuwe spelers en heb je liever een horloge van een gevestigde naam, ook al zijn die over het algemeen niet erg vernieuwend. Ook dan is er een passend horloge met iPhone-app te vinden, al zal je er wel iets dieper voor in de buidel moeten tasten.

De Citizen Proximity is een horloge met Bluetooth 4.0, die met een app communiceert. Pluspunt: het ziet eruit als een serieus horloge, die je ook tijdens zakelijke besprekingen kunt dragen. Minpunt: je zult ervoor naar Engeland moeten, want bij Nederlandse Citizen-dealers hebben we ‘m nog niet gezien.

Citizen verkoopt de Proximity in twee uitvoeringen: zilver met blauw en een iets sportievere uitvoering in zwart met groen. Je betaalt $495/£399 per stuk voor beide uitvoeringen. Dankzij Eco-Drive hoef je geen batterijen te plaatsen, want het horloge haalt z’n energie uit bewegingen.

Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat dit een horloge is met de nieuwste snufjes, want het ziet eruit als een normaal horloge met analoge wijzerplaat. De Proximity trilt wanneer je een e-mailbericht binnenkomt en wanneer je naar een afspraak moet, maar heeft nog geen ondersteuning voor sms-berichten. Wel kan de Proximity je waarschuwen bij een binnenkomend telefoongesprek, maar net als bij de Cookoo Watch geldt: waarschijnlijk hoor je je ringtone van je iPhone toch wel en zit je niet te wachten op extra geluiden van je horloge. En terwijl de Cookoo eigenlijk alleen maar de tijd laat zien, probeert Citizen veel meer informatie op de wijzerplaat te proppen, met extra metertjes en wijzertjes.

Er zitten slimme functies in, zoals het automatisch aanpassen van de tijd als je naar een andere tijdzone reist. Je kunt met dit horloge ook je iPhone zoeken, door een geluidje te laten afgaan. De iPhone moet dan wel binnen bereik van Bluetooth zijn. Loop je de deur uit en vergeet je je iPhone, dan gaat er op het horloge een alarm af.

Wat niet kan bij de Citizen Proximity (en wel bij de Pebble) is dat je op het scherm allerlei digitale informatie kunt aflezen.

(Source: iPhoneclub.nl)

UTC

17 Jan 2019 - 02:30

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 153 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X