Carice Mk 1: lichtgewicht Nederlandse full-electric voor 22 mille

Carice MK1

Nederland is een lichtgewicht elektrospeeltje met een bijzondere naam rijker. Maak kennis met de Carice, een Speedster-achtige die slechts 350 kg in de schaal legt.

De Carice werd al eerder opgemerkt door de collega’s van Groen 7, destijds woog de auto nog 300 kg. Ondertussen is het open autootje wat kilo’s aangekomen, en hebben we een prijs. Vanaf 22.000 euro (of: een goed aangeklede Ford Focus) heb je een exemplaar. Wij spraken met Richard Holleman, de oprichter van Carice B.V, en stelden hem een tweetal brandende vragen:

Carice, wat een aparte naam. Leg hem eens uit?

“Vrienden spreken mij als verkorting van mijn naam vaak aan met ‘Ries’. Zet daar ‘Car’ voor, en je hebt Carice. Daarnaast ventileert de naam het charismatische van de lichtgewicht auto, en een associatie met een elegante dame [Carice van Houten, red.] is een leuke bijkomstigheid.”

Hoe groot is het accupakket?

“Dat is afhankelijk van de klantwens. Het opgegeven gewicht is de lichtste variant, waarmee je met een rustig rijgedrag zo’n 50 tot 70 kilometer ver moet kunnen komen. Wil de klant meer bereik, dan is dat mogelijk, maar er zijn (met het oog op het laag houden van het gewicht) natuurlijk grenzen.

Overigens gaan wij de Carice ook met een range extender in de vorm van een 1-cilinder benzinemotor (met 4 kleppen en dubbele bovenliggende nokkenas) aanbieden.”

U ziet het, temidden van alle loeizware maar ook meer praktische EV’s krijgt Nederland er een minimalistisch vlieggewicht bij. Over het minimumformaat van het accupakket hebben we geen concrete uitspraak losgekregen, maar als je uitgaat van een (zeer zuinige) 150 Wh per kilometer, kom je uit op om en nabij de 10 kW.

Wellicht niet zozeer een daily driver, maar wel een auto waarmee je handig tussen het stadsverkeer door kunt laveren, danwel een zondagsritje op een achterafweggetje maken. Voor wie hem wil zien: de Carice Mk.1 beleeft zijn debuut het aankomend weekend op het Concours d’Elegance ‘t Loo.

UTC

18 Jan 2019 - 23:59

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 123 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X