2016 was een heel veilig luchtvaartjaar

safety

Afgelopen jaar was na 2015 het veiligste jaar in de luchtvaart ooit. Dat blijkt uit onderzoek van Aviation Safety Network (ASN).

ASN heeft in de grote luchtvaart negentien dodelijke ongelukken geteld in 2016, waarbij 325 doden vielen. “Dat betekent één ongeluk per 3,2 miljoen vluchten.” Alleen 2015 was veiliger, met zestien ongelukken vielen toen 265 doden.

Grootste

Het grootste ongeluk was de LaMia crash in Colombia, waarbij 71 mensen omkwamen. De op 28 november gecrashte Avro RJ85 had geen brandstof meer. Van de negentien crashes waren er elf van passagiersvluchten. Twee vluchten zijn waarschijnlijk door terroristen neergehaald, de EgyptAir A320 en een A321 van Daallo Airlines die vanuit Somalië vertrok in februari.

Volle vlucht

Volgens ASN is er een trend dat er minder ongelukken gebeuren tijdens de risicovolste delen van de vlucht, de start en landing. Afgelopen jaren was één op drie ongelukken in één van die fases. Het cruise- en dalingsgedeelte van de vlucht werd juist gevaarlijker. Afgelopen vijf jaar steeg het aantal van die ongelukken met 45 procent.

Gemiddeld

Baas van ASN, Harro Ranter, zegt over de cijfers: “Sinds 1997 is het gemiddelde aantal ongelukken langzaam maar zeker gedaald. Dit komt door het continue investeren van organisaties als ICAO, IATA, Flight Safety Foundation en de luchtvaartindustrie.”

ASN is een Nederlandse organisatie en bestaat sinds 1996. Het is onderdeel van de Flight Safety Foundation en verschaft informatie voor iedereen over ongelukken en andere safety issues in de luchtvaart.

(Source: upintheair.nl)

UTC

19 Jan 2019 - 01:01

Who's new

  • Joris
  • OCS
  • locje
  • Charlotte
  • Rutger Westen
  • Martijn van Beek
  • FUH
  • Rozemarijn
  • Eveline
  • Kevin Verburg

"No taste..."

"The only problem with Microsoft is they just have no taste."

* Steve Jobs in 'Triumph of the Nerds' (1996)

Crew Onboard

There are currently 0 users and 120 guests online.

Recent comments

Popular Callsigns

Disclaimer

TRApple.nl is 'Affiliate Free'  We are totally independent and have no affiliations with Apple, Boeing, TESLA or any other gadget provider what so ever. We reserve the right to refer to ourselves as ‘we’ and be as partial as we like. If you don't like that, stop consuming our bandwidth.
Have a good flight...

Company Freq.

You're not permitted to post shouts.
Willem-JanSinds 2 dagen werkt iTrans niet meer bij mij, is er een update ?? gr, WJ17 May 2017 - 08:24
Willem-JanGoedemorgen all,17 May 2017 - 08:24
KoenBeste trapple, Heb sinds kort een one plus 3t met android versie 7. Als ik in de standby app een datum wil selecteren dan sluit de app zich. Daarna moet je alles weer invoeren oftewel de app is niet te gebruiken. Groetjes, Koen Schimmel11 Feb 2017 - 11:17
AwesomeThx, Cees, for your donation to keep TRApple & eTRA safe and stable.27 Mar 2015 - 10:33
Awesome@steven: http://trapple.nl/content/agenda-niet-te-zien19 Feb 2015 - 18:53
X